Suku kokoontui Juupajoella heinäkuussa 2022

Suku kokoontui koronapandemian ja neljän vuoden tauon jälkeen Juupajoella.

BLINNIKAN SUKUSEURA
SUKUKOKOUSMUISTIO 2022
Aika ja paikka: la 30.7.2022 alkaen klo 11.00 Kallenaution kievari Juupajoella
Paikalla: Kokouksessa oli 16 aikuista ja 2 lasta, kaikista sukuhaaroista, paitsi Kiril Blinnikan sukuhaarasta.

 1. Heimopäällikkö Päivi Blinnikka toivotti sukuun kuuluvat tervetulleeksi sukukokoukseen. Johanna Kallenautio kertoi aluksi Kallenaution kievarin historiaa ja teimme kierroksen paikan rakennuksissa. Kierroksen jälkeen söimme maittavan keittolounaan.
 2. Lounaan jälkeen kokoonnuimme kievarin Topelius-kamarissa. Kokous aloitettiin lyhyellä hartaushetkellä, johon meidät johdatti Eero Hakamies. Useat suvun jäsenet, jotka eivät olleet päässeet paikalle, lähettivät terveisensä. Kyösti Blinnikka välitti Leena-Maria Blinnikan terveiset Johannes Blinnikan runolla. Runossa kuvattiin tuntoja vuonna 1992 tehdyltä Suistamon matkalta.
 3. Toimintakertomus 2018-19 (2021) hyväksyttiin. Vuodelle 2020 suunniteltu sukukokous lykkääntyi koronapandemian takia kahdella vuodella. Edellinen kokous pidettiin Helsingissä kulttuurikeskus Sofiassa 18.8.2018. Siihen osallistui 26 aikuista ja 2 lasta. Kokouksessa päätettiin harkita seuraavan kokouksen pitämistä muualla kuin Helsingissä. Aarno Kauppi ehdotti Kallenaution kievaria Juupajoella, jossa nyt kokoonnuttiin.
 4. Tilinpäätös. Keskusteltiin tilinpäätöksestä. Johannes Sidoroff on hoitanut sukuseuran tiliä. Tällä hetkellä tilin saldo on 3943,60 euroa. Tili on aiemmin ollut Danske Bankissa, mutta pankki ei anna pitää rekisteröimättömän yhdistyksen tiliä. Nykyään varat on talletettu S-Pankkiin Johanneksen omalla nimellä. Keskusteltiin tilin oikeuksista. Päätettiin, että Johanneksen lisäksi tilin oikeudet voi jakaa heimopäällikkö Päivi Blinnikalle.
  Johannes Sidoroff tekee inventaarion myyntivarastosta (kirjat, viirit, pöytästandaarit, adressit,
  postimerkit) seuraavaan kokoukseen mennessä.
 5. Toimintasuunnitelma 2022. Keskusteltiin tulevista sukukokouksista. Heikki Blinnikka ehdotti kokouksen pitämistä kesällä 2023 Uudessakaupungissa. Ehdotukseen suhtauduttiin hyväksyvästi. Keskusteltiin, että aika ja paikka on hyvä sopia ajoissa, jotta suvun jäsenet voivat varata ajan kalentereihin. Myös Atte Voipio oli lähettänyt sähköpostilla ehdotuksen sukukokouksen pitämisestä Kuopiossa.
  Keskusteltiin viestinnästä. Blinnikka-suvun Facebook-ryhmä ei tavoita kaikkia. Kerättiin osallistujien sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Mahdollista on perustaa Whatsapp-ryhmä.
 6. Heimopäälliköihin ei tullut muutoksia. Päivi Blinnikka jatkaa sukuseuran puheenjohtajana. Heimopäällikköinä jatkavat Päivi Blinnikan lisäksi Kyösti Blinnikka, Pirkko Kortelainen, Ilpo Meskanen, Anni O ?Hanlon, Tuula Hakamies, Johannes Sidoroff ja Atte Voipio.
  Toiminnantarkastajina jatkavat Maija Kunnas ja Aarno Kauppi.

Kirjasi Kyösti Blinnikka

Blinnikan sukutapaaminen 2016

Sukutapaamisemme on lauantaina 06.08 klo 11.30 alkaen kulttuurikeskus Sofiassa Vuosaaressa. Osoite on Kallvikinniementie 35.

Kokoonnumme Sofian aulassa, josta siirrymme rukoushetkeen Pyhän Viisauden kappeliin. Tämän jälkeen seuraa lounas. Noutopöydästä siirrymme Kalliosaliin vaihtamaan kuulumisia, valitsemaan toimihenkilöitä ja tarkastelemaan suvun tiliasioita.

Myry Voipio kertoo meille väitöskirjastaan, joka käsittelee suomalaista tyttökirjallisuutta 1889-2011. Päivä päättyy kakkukahveihin. Omakustannushintainen lounas ja kakkukahvit maksavat aikuisilta 29 € ja 4-12 vuotiailta 14,50 €. Alle 4 vuotiaat ilmaiseksi.

Ilmoittautumiset: Tuula Hakamiehelle 040-5523210 tai Päivi Blinnikalle 040-5562215 tai paivi.blinnikka@gmail.com  voi ilmoittautua myös Blinnikan suvun Facebookissakin. Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 29.07.

Blinnikan perhe purjelautailussa

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/312738-vantaalaisperhe-teki-historiaa-purjelautailussa-kolmoisvoitto-sm-kisoissa

Vantaalaisperhe teki historiaa purjelautailussa?–?kolmoisvoitto SM-kisoissa!

KUVA: Robert Hajduk/ShutterSail Purjehdus

Benjamin, Daniel ja Juha Blinnikka toivat kolmoisvoiton samaan perheeseen.
KUVA: Blinnikoiden kotialbumi

23293926

 

Viime viikonloppuna tehtiin suomalaista purjelautailuhistoriaa, kun Blinnikoiden perhe otti kolmoisvoiton raceboard-luokan SM-kilpailuissa Haminassa.
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kulta, hopea ja pronssi menevät samaan osoitteeseen. Blinnikoiden ylivoimaa kuvaa se, ettei yhtään lähtövoittoa mennyt perheen ulkopuolelle. 21-vuotias Daniel Blinnikka sai uransa kolmannen Suomen mestaruuden, isä Juha Blinnikka otti hopeaa ja perheen kuopus Benjamin nousi pronssille pisteen päähän isästään. Ensimmäisenä kilpailupäivänä , eli lauantaina, Daniel Blinnikka kävi tiukkaa taistelua Juha-isänsä kanssa.

–?Olimme koko ajan samoissa sekä vasta- että myötätuuliosuuksilla. Ratkaisu tapahtui vasta maalilinjan tuntumassa. Voitin faijan viimeisessä lähdössä tuomareiden kertoman mukaan noin 25 sentillä, kertaa lauantain kaikki kolme lähtöä voittanut Daniel.

–?Jokainen lähtö kesti noin 25 minuuttia ja pulssi oli todella korkealla koko ajan, koska hetkeksikään ei pystynyt relaamaan! Danielin ja Juhan jälkeen kolme kolmossijaa nappasi 16-vuotias Benjamin Blinnikka. Sunnuntaina ehdittiin ajaa vain yksi heikkotuulinen 2–3 m/s lähtö. 53-kiloinen Benjamin oli elementissään ja voitti 37 minuuttia kestäneen lähdön ylivoimaisesti. Daniel tuli maaliin kolme minuuttia myöhemmin ja Juha neljä ja puoli minuuttia jäljessä Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskelevaa voittajaa. Syyskuun alussa Blinnikat suuntaavat raceboard-luokan Euroopan mestaruuskilpailuihin Espanjan Cadiziin. Perheen 22-vuotias tytär Aleksandra Blinnikka on ollut jo kesäkuun lopulta asti paikalla treenaamassa.

–?Lautavauhtimme on sen verran kova tällä hetkellä, että hyviä tuloksia voidaan odottaa. Nyt ovat palaset loksahdelleet paikalleen ja fiilis on hyvä, sanoo Juha-isä. Kesäkuussa pidetyissä MM-kilpailuissa Puolan Sopotissa Blinnikat nappasivat viisi MM-mitalia.

Nimitysuutinen

Oulun yliopisto on nimittänyt eläinlääketieteen tohtori, dosentti Hanna-Marja Voipion (os. Blinnikka) 15.9.2014 alkaen eläinlääketieteen professoriksi. Hän toimii edelleen Oulun yliopiston koe-eläinkeskuksen johtajana. Nimityksen taustana on laaja tutkimus-, julkaisu- ja opetustoiminta sekä Suomen edustaminen kansainvälisissä alan järjestöissä.
Aulis Blinnikka

Blinnikan sukuseuran kokous pidettiin Tampereella 12.08.2012 Scandic Tampere City-hotellissa

 

Suistamolta lähtöisin olevan Blinnikan sukuseuran viitisenkymmentä jäsentä kokoontui joka toinen vuosi pidettävään sukutapaamiseen Tampereella 12.8. Kymmenen vuotta seuraa johtaneen, eroa pyytäneen Tuula Hakamiehen tilalle valittiin uudeksi puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudeksi ulkoasiainneuvos Päivi Blinnikka.

Virallisten kokousasioiden ohella oli tilaisuudessa runsaasti muuta ohjelmaa. Leevi Blinnikka kertoi ja esitti kuviaan käynnistään Suistamon Jalovaarassa, jota pidetään kaksisataavuotiaan suvun kotiseutuna. Äskettäin 90 vuotta täyttänyt Johannes Blinnikka puolestaan muisteli monia sukuun liittyviä jo historiallisiksi muuttuneita tapahtumia. Keskustelua herätti myös suvun globalisoituminen ennen kuin termiäkään oli otettu käyttöön. Suvun jäseniä on muuttanut asumaan tai töihin noin kymmeneen maahan mm. Australiaan, Espanjaan ja Amerikkaan.

Uusiutunut sukuseuran hallitus sai seuraavan kokoonpanon: puheenjohtaja Päivi Blinnikka, Aulis, Eeva ja Kyösti Blinnikka, Tuula Hakamies, Pirkko Kortelainen, Anni O´Hanlon, Ilpo Meskanen ja Johannes Sidoroff. Toiminnan tarkastajiksi valittiin Maija Kunnas ja Aaro Kauppi.

Sukukokoukseen olivat lähettäneet tervehdyksensä Mirjam Guvenius, Leena-Maria Blinnikka ja Aulis Blinnikka.

Auliksen tervehdys:

Kelpo Blinnikat ja kymmenien muiden nimien taakse piiloutuneet sukulaiset.

Onnitteluni 200-vuotiaalle suvulle, jonka sukuseura perustettiin 1988. Siitäkin  on kulunut aikaa  yhden sukupolven verran.

Vuosina 1808-1810 käyty Suomen sota siirsi maamme Ruotsista Venäjän suuriruhtinaskunnaksi 1812 ja yhdisti ns. vanhan Suomen, johon Suistamokin kuului, muun Suomen yhteyteen. Samoihin aikoihin ilmaantui Suistamon kirjoihin sukumme jäsen, joka siirtyi pian Jalovaaraan. Kylästä muodostui sitten koko suvun lähtöpiste. Voimme siis viettää suistamolaisen sukumme kaksisataavuotispäivää..

1800-luvun alkupuoli oli köyhää aikaa. Loppupuolella voitiin ruveta osteleman kruunun maita perintötiloiksi ja suvun varallisuus alkoi kasvaa. Suolaa ja muita tärkeitä tuotteita ruvettiin hankkimaan naapurienkin tarpeisiin ja kauppoja perustettiin. Elämä vilkastui.

1900-luvun alku enteili hyvää kehitystä. Sen katkaisi Neuvostoliiton hyökkäys ja kotiseutumme anastus. Suku hajaantui kymmenille paikkakunnille v. 1940. Jatkosota lisäsi suvun hajoamista.

Yritteliäät sukumme jäsenet pystyivät kuitenkin rakentamaan elämänsä uudelleen yllättävän lyhyessä ajassa, Taas toimi Blinnikan kauppoja, maatiloja ja monenlaisia pikku yrityksiä. Painomustekin alkoi kiinnostaa. Yliopistojemme kirjastojen yhteisluettelosta Linda löytyy 112 kirjaa tai muuta julkaisua, joinen tekijänä tai toimittajana on 13 eri Blinnikkaa.  Ja lisää on muilla sukunimillla,  En tehne suurta syntiä jos kehun tässä tyttärentyttäreni Myry Voipion  Ylipainoista yksisarvista. Se ilmestyi toissa jouluksi.

Yhä useampi meistä on katsellut myös muita maita ja muuttanut.Vain entinen kotiseutu näyttää pysyvän kieltoalueena.

Suvun globalisoituminen alkoi kaikessa hiljaisuudessa. Tänään se on aika pitkällä. Sukulaisiamme asuu tai työskentellee noin kymmmenessä maassa.  Meitä ei Kataisen kannata kehottaa globalisoitumaan, olemme  sen jo tehneet. Matkan varrella on tietysti sattunut monenlaista. Olemme osallistuneet Espanjan rakennuskuplaan ja matkustelleet paljon. Tokion lentoaseman vessan seinäkirjoituksenakin on nähty sukumme nimi.

Suistamolla puhuimme sekaisin Vienan karjalaa, jota myös Etelä-Karjalaksi sanotaan, ja koulun opettamaa pakkosuomea. Nyt on karjala unohtunut. Tilalle on tullut englanti. Ja jos suku kootaan yhteen. löytyy monen monen kielen taitajia. Ei meitä myydä.

Näinhän tämä on mennyt ja menee. Menestystä suvulle ja seuralle.

Aulis

 

Julkaistu uusia kirjoja

YLIPAINOINEN YKSISARVINEN ja muita kertomuksia.

Myry Voipio, kustantaja on Lasten Keskus, kirjaa myyvät kirjakaupat. Myry kuuluu Ivanin sukuhaaraan.

sekä

MUISTOJEN SUISTAMO KUVINA – Elämää ennen evakkoaikaa.

Aulis Blinnikka – Asko Simanainen, Suistamon Perinneseura ry.  Perinneseuran myyntiä hoitaa Johannes Sidoroff, puh. 040-7240335

Blinnikan sukuseuran kokoontuminen 2010

Blinnikan sukuseura kokoontui Helsingissä 

Joka toinen vuosi kokoontuvan Blinnikan sukuseuran kokouspaikkana oli 19.6. Kulttuurikeskus Sofia Helsingissä. Tilaisuus oli järjestetty niin, että seuran jäsenet voivat osallistua myös Karjalan liiton juhliin ja Suistamon perinneseuran illanviettoon Uspenskin katedraalin kryptassa.

Sukuseuran tilaisuus alkoi sukuun kuuluvan isä Leevi Saatsin pitämällä rukoushetkellä . Kokousta johti  Tuula Hakamies, joka valittiin puheenjohtajaksi myös seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Hallituksen muu jäsenistö sai seuraavan kokoonpanon: Aulis, Eeva, Juhani, Kyösti ja Leevi Blinnikka, Pirkko Kortelainen, Ilpo Meskanen, Anni O´Hanlon ja Johannes Sidoroff. Tilintarkastajina jatkavat Esa Blinnikka ja Maija Kunnas.

Muiden virallisten asioiden käsittelyn jälkeen kuvaili Aulis Blinnikka Suistamon Jalovaaran kylää, josta suku on kotoisin. Kylän rakennuskanta on nykyisin kokonaan hävitetty. Lähimmät puolenkymmentä asuttua taloa ovat kymmenen kilometrin päässä Soanlahdella. Keskustelun yhteydessä nousi esiin kysymys montako Blinnikka-nimistä henkilöä on elossa. Tilastokeskuksen luettelo antoi vastaukseksi 107 henkilöä joista Suomessa 91 ja ulkomailla 16. Sukuun kuuluu tietenkin myös moninkertainen määrä nimen muutoksen kokeneita. Sukukokoukseen osallistui yli 50 henkilöä.