Blinnikan sukukokous pidettiin Vuosaaressa 9.8.2014

http://blinnikka.net/blog/wp-admin/media-upload.php?post_id=256&type=image&TB_iframe=1Blinnikat koolla

Blinnikat kokoontuivat aurinkoisena  lauantaina 9.8.2014 joka toinen vuosi järjestettävään sukukokoukseen Helsingin Vuosaaren Kulttuurikeskus Sofiassa. Kokous aloitettiin ortodoksisella rukoushetkellä, jonka piti pastori, isä Mikko Leistola. Tämän jälkeen paikalle päässeet viitisenkymmentä suvun edustajaa istahtivat ruokapöydän ääreen päivittämään kuulumisia. Sukukokouksen vetovoimaisuus oli tuonut paikalle väkeä Piilaaksoa ja Espanjaa myöten; onhan Suomen loma tietysti ajoitettava juuri tällaisen tärkeän tapaamisen mukaan!  Osallistujien ikähaarukka oli kunnioitettava: seniorikärkeä edusti 92-vuotias Johannes Blinnikka ja nuorin osallistuja oli vielä nimeä vailla ollut kolme- ja puoliviikkoinen vauva Kortelainen.

Ruokailun jälkeen jatkettiin virallisella kokousohjelmalla. Sukuseuran puheenjohtaja  Päivi Blinnikka valittiin jatkokaudelle. Eeva Blinnikka halusi vetäytyä heimopäällikön tehtävästä. Muut heimopäälliköt jatkavat, ja hallituksessa on puheenjohtajan lisäksi kunniapuheenjohtaja Aulis Blinnikka, Kyösti Blinnikka, Pirkko Kortelainen, Ilpo Meskanen, Anni O´Hanlon, Tuula Hakamies ja Johannes Sidoroff. Uutena edustajana heimopäälliköiden joukkoon valittiin Atte Voipio. Toiminnantarkastajina jatkavat Maija Kunnas  ja Aarno Kauppi.  Kokouksessa päätettiin myös muistaa ulkomaillakin sukua kunniakkaasti edustavia Blinnikoita, sillä Juhan menestyneen surffaajaperheen purjeissa komeilee mikäpäs muu kuin suvun vaakuna.  Keskusteltiin, että olisi mukava kuulla Juhan perheen kilpailuharrastuksesta vaikka seuraavassa sukutapaamisessa. Muidenkin mielenkiintoisia asioita tekevien sukulaisten toiminnasta toivottiin kuultavan tulevissa kokouksissa. Myry Voipio lupasi kertoa tyttökirjallisuutta käsittelevästä väitöskirjastaan, kun se valmistuu. Kokous päätti myös perustaa suvun omat Facebook-sivut. Juhani Blinnikka lupasi perustaa sivut ja Aarno Kauppi osallistua niiden ylläpitämiseen. Virallisen ohjelman loputtua kokous jatkui Sulo Maanosen Suistamon historiaa käsittelevällä erittäin mielenkiintoisella esitelmällä. Lopuksi kuultiin vielä Tuomas Sidoroffin  hienosti esittämänä muutamia karjalaisia lauluja. Viimeiseksi kajahti komeana yhteislauluna, totta kai –  Karjalaisten laulu.

Myry Voipio ja Päivi Blinnikka

20140809_140415

Sukuseuran puheenjohtaja Päivi Blinnikka.  Kuvat: Myry Voipio

20140809_153445  20140809_162815  20140809_152620

20140809_155324

1.  Kokous meneillään.    2. Johannes 92v, sekä Mikko isän kanssa vaunuissa nuorin osanottaja 3.5 viikon ikäinen Markus Aleksander Kortelainen.  3. Tuomas Sidoroff 4. Sulo Maanonen