Blinnikan sukuseuran kokoontuminen 2010

Blinnikan sukuseura kokoontui Helsingissä 

Joka toinen vuosi kokoontuvan Blinnikan sukuseuran kokouspaikkana oli 19.6. Kulttuurikeskus Sofia Helsingissä. Tilaisuus oli järjestetty niin, että seuran jäsenet voivat osallistua myös Karjalan liiton juhliin ja Suistamon perinneseuran illanviettoon Uspenskin katedraalin kryptassa.

Sukuseuran tilaisuus alkoi sukuun kuuluvan isä Leevi Saatsin pitämällä rukoushetkellä . Kokousta johti  Tuula Hakamies, joka valittiin puheenjohtajaksi myös seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Hallituksen muu jäsenistö sai seuraavan kokoonpanon: Aulis, Eeva, Juhani, Kyösti ja Leevi Blinnikka, Pirkko Kortelainen, Ilpo Meskanen, Anni O´Hanlon ja Johannes Sidoroff. Tilintarkastajina jatkavat Esa Blinnikka ja Maija Kunnas.

Muiden virallisten asioiden käsittelyn jälkeen kuvaili Aulis Blinnikka Suistamon Jalovaaran kylää, josta suku on kotoisin. Kylän rakennuskanta on nykyisin kokonaan hävitetty. Lähimmät puolenkymmentä asuttua taloa ovat kymmenen kilometrin päässä Soanlahdella. Keskustelun yhteydessä nousi esiin kysymys montako Blinnikka-nimistä henkilöä on elossa. Tilastokeskuksen luettelo antoi vastaukseksi 107 henkilöä joista Suomessa 91 ja ulkomailla 16. Sukuun kuuluu tietenkin myös moninkertainen määrä nimen muutoksen kokeneita. Sukukokoukseen osallistui yli 50 henkilöä.