Blinnikan perhe purjelautailussa

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/312738-vantaalaisperhe-teki-historiaa-purjelautailussa-kolmoisvoitto-sm-kisoissa

Vantaalaisperhe teki historiaa purjelautailussa?–?kolmoisvoitto SM-kisoissa!

KUVA: Robert Hajduk/ShutterSail Purjehdus

Benjamin, Daniel ja Juha Blinnikka toivat kolmoisvoiton samaan perheeseen.
KUVA: Blinnikoiden kotialbumi

23293926

 

Viime viikonloppuna tehtiin suomalaista purjelautailuhistoriaa, kun Blinnikoiden perhe otti kolmoisvoiton raceboard-luokan SM-kilpailuissa Haminassa.
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kulta, hopea ja pronssi menevät samaan osoitteeseen. Blinnikoiden ylivoimaa kuvaa se, ettei yhtään lähtövoittoa mennyt perheen ulkopuolelle. 21-vuotias Daniel Blinnikka sai uransa kolmannen Suomen mestaruuden, isä Juha Blinnikka otti hopeaa ja perheen kuopus Benjamin nousi pronssille pisteen päähän isästään. Ensimmäisenä kilpailupäivänä , eli lauantaina, Daniel Blinnikka kävi tiukkaa taistelua Juha-isänsä kanssa.

–?Olimme koko ajan samoissa sekä vasta- että myötätuuliosuuksilla. Ratkaisu tapahtui vasta maalilinjan tuntumassa. Voitin faijan viimeisessä lähdössä tuomareiden kertoman mukaan noin 25 sentillä, kertaa lauantain kaikki kolme lähtöä voittanut Daniel.

–?Jokainen lähtö kesti noin 25 minuuttia ja pulssi oli todella korkealla koko ajan, koska hetkeksikään ei pystynyt relaamaan! Danielin ja Juhan jälkeen kolme kolmossijaa nappasi 16-vuotias Benjamin Blinnikka. Sunnuntaina ehdittiin ajaa vain yksi heikkotuulinen 2–3 m/s lähtö. 53-kiloinen Benjamin oli elementissään ja voitti 37 minuuttia kestäneen lähdön ylivoimaisesti. Daniel tuli maaliin kolme minuuttia myöhemmin ja Juha neljä ja puoli minuuttia jäljessä Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskelevaa voittajaa. Syyskuun alussa Blinnikat suuntaavat raceboard-luokan Euroopan mestaruuskilpailuihin Espanjan Cadiziin. Perheen 22-vuotias tytär Aleksandra Blinnikka on ollut jo kesäkuun lopulta asti paikalla treenaamassa.

–?Lautavauhtimme on sen verran kova tällä hetkellä, että hyviä tuloksia voidaan odottaa. Nyt ovat palaset loksahdelleet paikalleen ja fiilis on hyvä, sanoo Juha-isä. Kesäkuussa pidetyissä MM-kilpailuissa Puolan Sopotissa Blinnikat nappasivat viisi MM-mitalia.