Sukua Vuosaaressa 2016

BLINNIKAN SUKUSEURA

SUKUKOKOUSRAPORTTI

Aika ja paikka: 6.8.2016 alkaen klo 11.30 Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingissä

Paikalla: Paikalle saapui 25 aikuista ja 4 lasta, kaikista eri sukuhaaroista. Kaksi suvun edustajaa saapui kokouksen alkuun Teksasista saakka.

Heimopäällikkö Päivi Blinnikka toivotti sukuun kuuluvat tervetulleeksi sukukokoukseen.

Kokous aloitettiin hartaudella Sofian Pyhän Viisauden kappelissa. Hartauden piti isä Raimo Pores ja häntä avusti ansiokkaasti Eero Hakamies.  Hartauden jälkeen söimme maittavan lounaan.

Lounaan jälkeen kokoonnuimme Sofian Kuusi-salissa. Tervehdyksenä kokoukselle oli  Päivi Kerttu Blinnikka Tampereelta  lähettänyt perheensä kuulumisia. Kyösti Blinnikka välitti Leena-Maria Blinnikan ja Johannes Blinnikan terveiset. Kuuntelimme Leena-Marian antamalta CD:ltä ”Karjala kaunis, kaivattu maa” viimeisen kappaleen. Leena-Maria lahjoitti yhden levyn sukuseuralle.

Käsiteltiin sukuseuran taloudellista tilannetta. Tilinpäätös vahvistettiin.

Heimopäälliköihin ei tullut muutoksia. Päivi Blinnikka jatkaa sukuseuran puheenjohtajana. Päivi Blinnikka on lähdössä Suomen suurlähettilääksi Sofiaan Bulgariaan ja arveli sen vaikuttavan “toimen” hoitamiseen, mutta yhteistyöllä kaikki hoituu. Heimopäällikköinä jatkavat Päivi Blinnikan lisäksi Kyösti Blinnikka, Pirkko Kortelainen, Ilpo Meskanen, Anni O´Hanlon, Tuula Hakamies, Johannes Sidoroff ja Atte Voipio.

Todettiin myös, että kaksi sukuseuran “primus motoria” on edellisestä kerrasta menehtynyt, Aulis Blinnikka vuosi sitten ja Leevi Blinnikka keväällä. Useita muitakin sukulaisia on poistunut keskuudestamme kuluneiden kahden vuoden aikana, ainakin Mirjam Guvenius, Jarmo Blinnikka (Australiassa), Maria Blinnikka ja vain muutama viikko sitten Helga Blinnikka. Helgan hautajaiset pidettiin Iisalmessa sukukokouksen päivänä.

Toiminnantarkastajina jatkavat Maija Kunnas ja Aarno Kauppi

Myry Voipio, Aulis Blinnikan lapsenlapsi, piti esitelmän viime syksynä tekemästään väitöksestä. Väitöskirjatyö oli kirjallisuuden alalta ja käsitteli suomalaisia tyttökirjoja ajalla 1889-2011. Tässä lisätietoa https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2015/09/tapahtuma-2015-09-23-09-27-04-542411
Sieltä voi vaikka ladata koko väitöskirjan (jonka esipuhe on laadittu aitoon tyttökirjatyyliin!).

Kahvin jälkeen kävimme tutustumassa Lahja Vuorisen perikunnan lahjoittamaan tsasounaan. Tsasouna on siirretty alkuperäisestä paikasta Sofiaan.
http://sofia.fi/maria-pariisilaisen-rukoushuoneen-vihkiminen-23-6-2016/

Kirjasi Kyösti Blinnikka